MOJ SERVIS IT novosti i savjeti

Dobrodošli na mjesto za informacije i savjete o informatičkoj opremi. Ovdje dijelimo sve što ne stane na našu web stranicu www.mojservis.hr.



nedjelja, 21. ožujka 2010.

Savjeti - održavanje prijenosnih računala

Smatrajte laptop - prijenosno računalo vrhuncem koji vam IT tehnologija nudi. Prepuni su visko sofisticiranih komponenti smještenih u mala kučišta. LCD ekrani, procesori, grafičke kartice, tvrdi diskovi su osljetljivi na toplinska i mehanička naprezanja. Da bi im osigurali dugogodišnji pouzdani rad potrebita im je pažnja i redovito održavanje. Na taj način štitite svoju investiciju, zaštitu vaših podatka, osiguravate da pouzdano funkicioniraju baš kada ih trebate.

Kako održavati prijenosno računalo?

  • pravilnim rukovanjem i prenošenjem - paziti na mehanička oštećenja i naprezanja, LCD ekrani su skupe komponente
  • primjerenim okruženjem - prašina, temperatura i vlaga mogu naštetiti vitalnim dijelovima (matična ploča, tvrdi disk)
  • pohranom podataka - rezervne redovite kopije vaših podatka (backup) mogu vam sačuvati mnogo sredstva i vremena
  • antivirusna zaštita - virusi, crvi, trojani i ostale prijevare mogu biti uzrok gubitka podataka, otežanog rad i financijskih prijevara
  • nadogradnje operativnog sustava - osiguravaju bolji i brži rad, zaštitu podataka, usklađenost sa novim trendovima i programima
  • produljenjem jamstva - kupnjom dodatnog jamstva osiguravate svoju investiciju

    Ukoliko niste informatički profesionalac teško ćete moći sve ovo kvalitetno sami napraviti pa je povremeno poželjno prijenosno računalo prepustiti iskusnim serviserima i stručnjacima da ga dovedu u red.

    više na http://www.mojservis.hr/

1 komentar: